Nousin selkään seuraavana päivänä ja tallikaveri Mimmu kävi kanssa muutaman kerran selässä. Mimmu kokeili myös ravia ja maasta käsin mun oli helpompi tiedostaa että mitä siellä hevosen alla tapahtuu kun pyydetään esim. Ravia.

Mimmun kanssa todettiin molemmat, että Vekaran koulutus on jäänyt kesken ja poika on hiukan hukassa siitä, että mitä siltä pyydetään sekä puutteellisen lihaksiston takia Vekarankin tasapaino on vielä hiukan raaka.

Mutta harjoittelua, harjoittelua, harjoittelua sekä harjoittelua :)

Jotta haluan edetä Vekaran kanssa vähän eteenpäin, edes lihasten suhteen, minun tulisi liikuttaa monipuolisesti Vekaraa vähintään 6 kertaa viikossa. Ja nykyisellä tallilla tämä arki liikuttaminen ei vaan onnistu, joten...

Kaikki tapahtui niin nopeasti että olen itsekkin vähän ämmyrkäisenä.

Perjantaina kävin katsomassa uutta tallipaikkaa läheltä Riihimäkeä. Tallipaikkaa johon tulee lämmin vesi talliin sisään (luksusta kesäihottuma hevosen kanssa), Valaistu iso kenttä (Jee , arki-iltaisinkin pääsee kentälle treenaamaan eikä etsitä enää irtokenkiä pellolta), Vapaa heinä (jotta saataisiin Vekaran mahakin ehkä ruotuuun) ja mikä parasta. Vain 10 minuutin ajomatka tallille :)

Ja tänään sunnuntaina. Olen muuttanut tavarat ja hevosen uuteen tallipaikkaan :)

Vekaran lastaamista autoon jännitin tosi paljon. Olin ihan varma että siinä tulee ongelmia. Sillon kun Vekara on siirretty tallista toiseen niin lastaamisessa on ollut 4 ihmistä ja on jouduttu houkuttelemaan. Ja toisen tallin päässä Vekara on tyyliin kävellyt ihmisten yli ja ollut vauhkona,

Ehkä tässä tilanteessa oli kotipelto etuna se, että olin touhunnut hevosen kanssa jo parisen kuukautta ennen tallipaikan vaihtoa joten jonkunnäköinen suhde meillekkin on kerinnyt muodostua.

Nimittäin Vekara käveli nätisti traileriin, hieman empi lastaussillalla ja jouduin vähän vetämään että meno ei hyytyisi ja peruutus efektiä sattuisi. Kun Vekara pääsi traileriin niin jännitti tilannetta niin että takajalat tärisi, mutta pysyi rauhallisena.

Koko matkan taisi olla nätisti trailerissa kun pinteleissäkään ei ollut edes hokin jälkiä ja traileri pysyi ehjänä.

Uuden tallin pihalla käveli nätisti uuteen tarhaan.. vähän kiireellä, mutta kuitenkin kuunteli mitä puhuin sille ja käveli heinäkasan eteen ja sitten tutustumaan uuteen tyttöystävään , koska vanha tyttöystävä jäi vanhalle tallille <3

Nyt pari päivää tutustutaan talliin, tallikavereihin ja sitten alkaa oikea eläminen :)

tytt%C3%B6.jpg

tytt%C3%B61.jpg